U srijedu, 25.9., otvoren je ovogodišnji Zagreb Design Week. Na otvorenju dodijeljene su ZGDW nagrade u šest kategorija: Grafički dizajn, Produkt dizajn, Tekstilni i modni dizajn, Dizajn prostora, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, i Dizajn društvenih inovacija. 

Dodijeljene su po tri nagrade, u obliku priznanja, a peteročlani, stručni međunarodni žiri u sastavu: talijanska produkt dizajnerica i umjetnica Elena Salmistraro, čileanski dizajner i osnivač organizacije LOCAL Joaquín Béjares, bosanskohercegovačka produkt dizajnerica Nataša Perković, dizajner, osnivač i član kolektiva Numen/ForUse Nikola Radeljković i grafički dizajner Sven Sorić, član Upravnog odbora HDD-a, izabrao je dobitnike prema ukupnoj kvaliteti svakog prijavljenog projekta.

Treće mjesto u kategoriji Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija osvojio je tim JBGProductions s projektom Phonix. Phonix je inovativna aplikacija osmišljena za podršku osobama s poteškoćama u čitanju i pisanju, uključujući disleksiju. Autorski tim čine četvorica naših studenata treće godine Informatičkog dizajna, Karlo Jandrić, Borna Bagur, Filip Galijan i Ivan Plenković. Projekt su razvijali tijekom sudjelovanja na međunarodnom natjecanju Global Competition on Design for Future Education, s mentoricama Vesnom Uglješić i Ullom Leiner Maksan.

Čestitamo nagrađenima, a njihov projekt možete pogledati do kraja tjedna na Zagreb Design Weeku (ili na webu https://zagrebdesignweek.com/?post_type=stranica-a&p=125316).

Categories: Vijesti@TVZ

Skip to content