Pročelnik Elektrotehničkog odjela na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Stjepan Tvorić, sudjelovao je na otvaranju prestižne međunarodne konferencije Cigre Paris Session 2024. Ovaj globalni događaj iz područja elektroenergetike okupio je oko 9000 sudionika iz više od 100 zemalja, uključujući 3600 vrhunskih stručnjaka iz industrije. Cigre Paris Session 2024 održao je jedinstvenu, cjelotjednu interaktivnu priliku za razmjenu znanja i raspravu o najnovijim trendovima u elektroenergetskoj industriji. Kroz konferencije i sesije, vodeći globalni stručnjaci predstavljaju inovacije i rješenja koja će oblikovati budućnost energetskog sektora.


Unutar izložbenog štanda Končar Grupe, tijekom trajanja konferencije, predstavljen je nadolazeći događaj koji će okupiti stručnjake iz akademske zajednice, istraživačkih instituta, dobavljača opreme, elektroprivrede i industrijskog svijeta: – 1st International Colloquium “Power generation and electromechanical energy conversion 2025”. Konferenciju podržava CIGRE studijski odbor A1 i hrvatski ogranak HRO CIGRE. Događaj je savršeno mjesto za razmjenu ideja, postavljanje pitanja i izražavanje mišljenja, umrežavanje i sklapanje novih prijateljstava. Cilj je okupiti istraživače iz proizvodnje rotacijskih električnih strojeva, sveučilišta i elektroprivrede kako bi predstavili i raspravili svoje rezultate istraživanja i najnovija dostignuća u područjima projektiranja, razvoja i održavanja sinkronih generatora, električnih motora i pogona, obnovljivih izvora energije i električnih vozila.


Ova značajna konferencija održat će se u Dubrovniku, od 12. do 15. listopada 2025. godine, u hotelu Kompas.


Suradnja između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i industrijskih lidera poput Končar Grupe i stručne udruge HRO CIGRE ključna je za razvoj inovativnih rješenja i unapređenje stručnog znanja. Ovakva partnerstva omogućuju studentima i stručnjacima da budu u toku s najnovijim tehnologijama, osiguravajući im konkurentsku prednost na tržištu.
Pozivamo vas da saznate više o ovoj izuzetnoj konferenciji i prijavite se za sudjelovanje kako biste bili dio diskusije koja će oblikovati budućnost energetske industrije. Više informacija o konferenciji koja će se održati u Dubrovniku možete pronaći na linku.

Ne propustite priliku da budete dio ovog značajnog događaja!

Skip to content