Nikola Škorić vlasnik je tvrtke Electrocoin koja se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata, u 2021. je ostvarila prihod od 600 milijuna kuna što predstavlja rast od gotovo 80 posto u odnosu na 2020.

Tema predavanja bila je Kriptovalute i decentralizirane financije, gdje je kroz svoje iskustvo sa kriptovalutama, zanimljivim pristupom, te dugogodišnjim znanjem iz ovog područja objasnio studentima na koji način mogu pratiti trendove i kretanja kriptovaluta na tržištu.

Kada govorimo o decentraliziranim financijama (DeFi)  onda možemo reći da tu ne trebamo posrednike poput banaka, a DeFi aplikacije trenutno nude usluge poput pozajmljivanja ili štednje s velikim kamatnim stopama. Sva aktivnost koncentrirana je na Ethereum blockchainu gdje se nalaze najpopularnije aplikacije i koji ima najviše korisnika. Takve distibuirane mreže omogućuju ljudima da imaju potpunu kontrolu nad vlastitom imovinom i podacima koja se prenosi sa jedne osobe na drugu, bez potrebe za korištenjem posrednika.

Uskoro će se održati i Electrocoin akademija u trajanju od 4 dana, pa svi zainteresirani se mogu prijaviti na ovom linku: https://electrocoin.hr/blog/electrocoin-akademija

Više informacija vezano uz događanje možete pogledati na Youtube linku: https://www.youtube.com/watch?v=wA774N0_ynQ

Predavanja na temu Kriptovalute i DeFi: https://drive.google.com/file/d/1JXmUre8Kbxr0URiRu4r8yQjfEBjct8Jy/view?usp=sharing

Video se nalazi na Youtube linku: https://www.youtube.com/watch?v=wA774N0_ynQ

Link za Kripto akademiju: https://electrocoin.hr/blog/electrocoin-akademija

Categories: Vijesti@TVZ

Skip to content