Početkom ljetnog semestra počela je i FACEIT Collegiate liga, europska esport sveučilišna liga u kojoj se studenti natječu u tri igre: CS:GO, Rocket League i Rainbow Six Siege. TVZ esports ekipe također su okušale sreću te postigle odlične rezultate.

Rocket League

Nakon donekle neuspješnog nastupa na završnici Unisport ZG turnira u nedjelju, 27. veljače TVZ Esports ekipa sudjelovala je na Faceit Collegiate Spring Showdown turniru u Rocket Leagueu. Dečki su se natjecali za nagradni fond od 2800$, a u konkurenciji od 15 fakultetskih ekipa iz cijele Europe, uspjeli su doći do polufinala gdje ih je zaustavila ekipa Portsmouth Academyja, osvajača turnira. No, trud nije bio uzaludan s obzirom da je TVZ tako osigurao nagradu od 400$ te dobru pripremu za Unisport HR natjecanju gdje očekuju još bolje rezultate. A da uspjeh bude još slađi, TVZ-ov plasman je bio bolji od njihovih najvećih protivnika u esportu, FER -a i FOI-a. AT_Darber, Rvoja i Insomnia44 tako su završili natjecanje plasmanom na 3/4 mjesto te svojim uspijehom osigurali nagradu od 400$!

CS:GO

TVZ cs ekipa trenutno se natječu za nagradni fond od 15000$! Preko Hrvatskih kvalifikacija trenutno se nalaze unutar top 64 fakultetske ekipe Europe. Čeka se daljnji bracket kako bi saznali iduće protivnike. Za ovu prigodu kapetan Kristijan “Slanac” Aleksić izjavio je: “Mi kao cs ekipa TVZ-a nikad nismo bili spremniji za neki veći izazov od nadolazećeg Collegiate-a. Osvajanje UnisportZG-a dodatno nam je podiglo moral unutar ekipe, mečevi unutar UnisportHR-a nikad nisu bili lakši a pravi izazov je upravo Collegiate. Za ovu prigodu pozvali smo i dva vanjska igrača kako bi imali što veće šanse predstaviti i hrvatski cs uz naš fakultet, stoga s nama nastupaju i Neo “Neooo” Čikić s Algebre te Roko “rbfurious” Barišić s VVG-a”.

Categories: Vijesti@TVZ

Skip to content